Vietnam: Prest drept under skriftemål

 

Vietnam.g.jpeg

TRAGEDIE: Pater Giuse Trần Ngọc Thanh, O.P, ble drept mens han mottok skriftemål i Dak Mot i Vietnam. ARKIVFOTO: Wolfgang Seper/Vatican News.

 

Pater Giuse Trần Ngọc Thanh, O.P., ble den 29. januar drept med kniv mens han hørte de troendes skriftemål. Lokale vietnamesiske myndigheter har allerede anholdt en mistenkt.

 

Pater Trần, tilhørende dominikanerordenen, ble drept like før vesper skulle feires i Dak Mot, rundt 65 kilometer fra provinshovedstaden Kon Tum, nær grensen til Laos og Kambodsja. En annen dominikanerbror, som stormet til for å stanse angriperen, ble hardt skadet, skriver Vatican News.

 

I sjokk

Mordet på pater Trần har rystet både lokalsamfunnet, som forberedte seg til å feire kinesisk nyttår den 1. februar, og hele dominikaner-provinsen i Vietnam. Lokale myndigheter har arrestert gjerningsmannen. Han beskrives som «psykisk syk».

Biskop Aloisio Nguyen Hung Vi av bispedømmet Kon Tum ledet en rekviemmesse sist søndag og uttrykte sine kondolanser til både menigheten i Dak Mót og til dominikanerprovinsen i Vietnam.

 

«In persona Christi»

Biskopen sa under messen blant annet:

"Pater Trầns ferd er nå til evigheten. Uansett hva som skjedde, kan ingen skille ham - eller oss - ad fra Guds kjærlighet. Da han ble drept, sto pater Trần i Kristi sted og hørte skriftemål, og tilga på Hans vegne. Å dø i et slikt øyeblikk, 'in persona Christi', er fylt av nåde. I smerten over tapet av vår kjære pater Trần, ser vi også hans skjønnhet og verdighet.»

Pater Trần ble født den 10. August 1981 i Saigon. Han ble ordinert tiI prest i 2018. (Vatican News).