Påskeaften: Pave Benedikt XVI fyller 95 år!

Frans.ogBenedikt2.jpeg

HJERTELIG: Pave Frans besøkte pave emeritus Benedikt XVI rett før påske i hans hjem i klosteret Mater Ecclesiae i Vatikanet for å overbringe hilsener foran påsken og fødselsdagen den 16. april. Foto: Vatican News

 

På påskeaften den 16. april fyller pave emeritus Benedikt XVI 95 år.

 

Joseph Ratzinger (pave Benedikt) ble født i Marktl am Inn i Bayern i Tyskland i 1927. Også i 1927 falt påskeaften på den 16. april, som i år, og den tidligere paven ble født og døpt på samme dag.

På den tiden ble påskevigilien feiret om morgenen på påskeaften, slik at han ble døpt med det dåpsvannet som var blitt velsignet i vigilien. Dette er noe pave emeritus Benedikt stadig har vendt tilbake til i sine tekster.

 

Fødselsdagshilsener

Stiftelsen «Die Tagespost» - som er et initiativ fra pave em. Benedikt XVI for å fremme uavhengig katolsk journalistikk – har laget en hjemmeside der alle som vil kan skrive sin fødselsdagshilsen til pave em. Benedikt på 95 års dagen.

Listen med hilsener vil senere bli overbragt pave em. Benedikt.

 

Katolsk.no gratulerer pave emeritus Benedikt med dagen!