Pavens preken på Kristi kongefest

Messen på ett minutt

 

Pavens preken på Kristi kongefest

«Frels deg selv!» roper de som slett ikke er på bølgelengde med Jesus. Andre søker seg inn i hans åpne armer. De aner at hans ufattelig store hjerte ønsker å frelse alle.

 
Oversettelse: Vuokko-Helena Caseiro
Vatican News
 
Lørdag 20. og søndag 21. november var pave Frans sammen med slektninger i den nord-italienske byen Asti i anledning nittiårsdagen til en kusine.  Søndag 21. november, Kristi kongefest og Verdensdagen for de unge, feiret han messe i katedralen i Asti.
 
Evangelieteksten fortalte om Jesu korsfestelse: 

Folket sto og så på, men rådsherrene hånte ham. «Andre har han frelst», sa de, «la ham nå frelse seg selv dersom han er Guds Messias, den utvalgte!» Også soldatene hånte ham. […] En av forbryterne som hang der, spottet ham også […] Men den andre irettesatte ham […] Så sa han: «Jesus, husk på meg når du kommer i ditt rike!» Jesus svarte: «Sannelig, jeg sier deg: I dag skal du være med meg i paradis.» (Luk 23,35 – 43 fra Bibel 2011)