Pave Frans' 10-årsjubileum: Hilsen fra biskop Berislav

 

NTB_74pqYkyhhlk.jpg

NYVALGT: Pave Frans trer frem på Peterskirkens fasadebalkong etter å ha blitt valgt til pave av kardinalkonklaven 13. mars 2013. Foto: NTB / Reuters, Rellandini

 

Kjære Hellige far,

jeg, mine prester, mitt ordensfolk og de troende i Tromsø stift ,
vi elsker deg og støtter deg.

HILSER: Berislav Grgić,
biskop av Tromsø stift. Foto: arkiv

11. februar 2017e0e05da-2b93-452c-a3a7-b13320e58355.jpg3 var jeg i mariavalfartsstedet Altötting og i Marktl am Inn (Tyskland) i anledning den 21. verdensdagen for de syke. Kl. 10.00 feiret vi Den hellige messe i Altöttings valfartskirke. Etter messen og middag reiste vi med to busser til Marktl am Inn for å besøke pave Benedikt XVIs fødested og hans dåpskirke. Denne dagen kunngjorde pave Benedikt XVI at han ville abdisere. På stedet var det flere pressefolk. Så ble jeg bedt også om å si et par ord. Jeg sa: «Fra 1. mars blir det noe nytt for oss i Den katolske kirke. Iløpet av mars skal vi få en ny Hellig farog samtidig skal vi ha en Hellig bestefar.» Fra 13. mars 2013 er du vår nye pave.

 

Etterhvert har jeg lest at du ofte har besøkt din forgjenger i Mater Ecclesiae-klosteret i Vatikanet for å snakke med ham og samråde deg med ham. På de siste fem hundre år (eller gjennom hele den kristne historie) er det bare du av alle paver som har hatt en slik mulighet. 

 

Gjennom deg, som ikke er en «ekte» europeer, gir Vår Herre oss alle, hele sin Kirke (særlig oss i Europa) gode impulser, som skal hjelpe oss også i den andre og tredje dekaden av dette århundre til å fortsette å stå faste i troen på Jesus Kristus, korsfestet og oppstanden; faste i troen på Jesus Kristus – både fra jordisk, men også fra et himmelsk perspektiv.

 

Takk at du leder oss på denne veien. Vi elsker deg og ber for deg.

 

 

Tromsø 13. mars 2023 

+Berislav Grgić

Episcopus Tromsoeanus

 

Les hilsenene fra de norske biskoper: 

 

 

5246ec4a-414e-4d2a-a079-0815c1c30d63.jpgTenn et lys og be for pave Frans

Den digitale synoden oppfordrer deg til å markere 10-årsjubileet for pave Frans' pontifikat ved å tenne et lys for ham. 

Mandag 13. mars, feirer pave Frans 10 år som pave. For å markere denne milepælen på en «viral» måte, har Den digitale synoden lansert et eget nettkart, der de troende over hele verden kan tenne digitale lys for paven når de ber for ham.  

 

 

 

 

 

 

 

BA VED MARIAALTERET: Bare timer etter at han ble valgt til pave, tilbrakte pave
Frans en halvtime i bønn ved Mariaalteret i basilikaen Santa Maria Maggiore, som er en av
Romas patriarkalkirker. Den rommer Maria-ikonet «Salus populi romani» («Beskytter av det romerske folk»).
 Foto: NTB / Reuters / Osservatore Romano

 

 

Les mer om pave Frans' første dager