Katolsk kirke på topp

 

IMG_1144.jpeg

NYTT PRAKTBYGG: St. Olav domkirke er Trondheim katolske stifts domkirke. Den ble innviet 19. november 2016. Kirkebygget erstattet et kirkebygg reist i 1973, som ble revet fordi det var for lite og i dårlig stand. Kirken er tegnet av Eggen arkitekter. Foto: Petter T. Stocke-Nicolaisen

 

Den kristne dagsavisen Vårt Land har bedt Arkitekturopprøret om å kåre de tre beste og tre verste av nyere norske kirker. To av de tre beste, er katolske kirker, mener Saher Sourouri, opprørets talsperson. 

 

De tre beste nyere norske kirkene er nemlig St. Olav domkirke, Trondheim, St. Birgittakirken, Fredrikstad, og Holmenkollen kapell, Oslo.  Sistnevnte er en kopi av kapellet som brant i 1992. 

De verste kirkene er Stjørdal kirke i Trøndelag, Våler kirke (Solør), Innlandet, og Østre Porsgrunn kirke, Telemark og Vestfold. 

  • Les mer om St. Olav domkirke her.