Kardinal Parolin uttrykker sorg over Navalnyjs død

NTB_5QcdI57VSr4.jpg

I SORG: Folk samlet seg ved et monument over ofre for politisk undertrykkelse i Sankt Petersburg i Russland etter Navalnyjs død, fredag 16. februar. Foto: NTB / Reuters, Stringer

 

Kardinal Parolin, statssekretær i Vatikanet, uttrykker sorg over den russiske dissidenten Aleksej Navalnyjs død.

 

Tekst: Salvatore Cernuzio, Vatican News
Oversettelse: Øyvind J.V. Evenstad

 

Nyheten om den russiske dissidenten Aleksej Navalnyjs død er «overraskende» og «fyller oss med sorg», sa kardinalstatssekretær Pietro Parolin fredag kveld, 16. februar.

Navalnyj døde fredag i en alder av 47 år i den arktiske straffekolonien IK-3, hvor han hadde sittet siden 2021 og sonet en dom på 19 år.

Kardinal Parolin talte på sidelinjen av en messe han ledet i Il Gesù-kirken i Roma i forbindelse med markeringen av 106-årsjubileet for gjenopprettelsen av staten Litauen.

 

NTB_uK5xULyakgY.jpg

DIPLOMATISK: Kardinal Pietro Parolin er statssekretær i Vatikanet, en slags nummer to etter pave Frans. Her er han avbildet under askeonsdagsmessen i Santa Sabina-basilikaen i Roma, 14. februar. Foto: NTB / Reuters, Remo Casilli

 

Kardinalens uttalelser

«Jeg så det på nyhetene, hva kan jeg si? Jeg er veldig lei meg; jeg trodde saken kunne ha blitt løst på en annen måte. I stedet overrasker denne nyheten oss og fyller oss med sorg» , sa kardinalen til journalister utenfor kirken.

På spørsmål om denne hendelsen endrer Den hellige stols holdning overfor Russland, svarte Parolin: «Det er for tidlig å si noe slikt... Vi har nettopp fått vite om det.» 

 

Les mer