Pave Frans skal besøke Veneziabiennalen i april

channel-3547224_1280.jpg

I VENEZIA: I april besøker paven Frans paviljongen til Den hellige stol på den 60. internasjonale kunstutstillingen - La Biennale di Venezia. Foto: Pixabay

 

Pave Frans vil reise til den norditalienske byen Venezia 28. april for å besøke den lokale menigheten og selveste Veneziabiennalen, byens verdensberømte samtidskunstutstilling.

 

Tekst: Devin Watkins
Vatican News
 

Vatikanets dikasteri for kultur og utdanning kunngjorde tidligere i februar at pave Frans vil besøke Venezia 28. april.

I løpet av sitt dagslange pastorale besøk til den italienske byen vil paven besøke den 60. internasjonale kunstutstillingen La Biennale di Venezia 2024.

Den 87 år gamle paven skal besøke paviljongen til Den hellige stol, som i år er lagt til i kvinnefengselet på Giudecca-øya i Venezia. Utstillingen har fått tittelen With My Eyes (Med mine øyne), og den er viet temaet menneskerettigheter. 

Den er kuratert av Chiara Parisi og Bruno Racine, som søker å trekke verdens oppmerksomhet mot mennesker som blir ignorert, samtidig som den fremmer en kultur for menneskelige møter.

 

Pavens oppfordring

Den hellige stols paviljong oppmuntrer publikum til å følge pave Frans' oppfordring til å møte alle andres blikk direkte, se forbi sosial status for å gjenkjenne deres menneskelighet.

Venezia Kunstbiennale 2024 bærer tittelen Foreigners Everywhere (Fremmede overalt) og vil være åpen fra 20. april til 24. november.

Ifølge en pressemelding fra Dikasteriet for kultur og utdanning og patriarkatet i Venezia, vil pave Frans også tilbringe litt tid med de troende i Venezias menighet.

Det fullstendige programmet for pavens besøk vil bli offentliggjort å et senere tidspunkt.