Pro-Life Norge starter opp for fullt

På fredag 26. januar hadde organisasjonen Pro-Life Norge sin andre markering foran Stortinget. Lill May Vestly, som startet opp og leder organisasjonen, kom fra Kristiansand for å være med.

lil may.jpg

KJEMPER FOR DE SMÅ PÅ FULLTID: Lill May Vestly startet organisasjonen Pro-Life Norge i 2019. Hun har drevet den på deltid mens hun satt i bystyret i Kristiansand. Nå som hun er ferdig i bystyret jobber hun ulønnet på fulltid med å drive organisasjonen. Bilde: Caroline Belaúnde Brynsrud

 

Tekst: Caroline Belaúnde Brynsrud 

 

Har det noen effekt å stå foran Stortinget med plakater av barnets utvikling?

– Ja, det tror jeg! Og dette er bare en begynnelse. På den første markeringen foran Stortinget var vi syv stykker, i dag er vi fjorten. Vi kan ikke bare sitte på et kontor å skrive flotte kronikker, vi må øve oss på å gå ut og være synlige.

Før jul la Abortutvalget frem et forslag om endringer i abortloven, hvor det blant annet blir forslått å utvide grensen for selvbestemt abort fra uke 12 til uke 18. Dagen etter at forslaget ble lagt frem, hadde Pro-Life Norge sin første markering foran Stortinget.

 

Hvorfor bør man engasjere seg i Pro-Life Norge?

– For her er det tusen interessante oppgaver å gjøre og tusen interessante, nydelige mennesker å møte! Og det finnes kanskje ikke noe mer meningsfullt enn å kunne redde et lite liv, det gir livet mening!

 

prolife32.jpg

FREDELIG MARKERING: Det ble delt ut flyers, tent fakler og holdt plakater som viser barnets utvikling i mors mage ved Eidsvoll plass sist fredag. 

 

– Hva er forskjellen på Pro-Life Norge og organisasjonen Menneskeverd?

– Menneskeverd dekker flere temaer; abort, aktiv dødshjelp og bioteknologi. Men Pro-Life Norge dekker kun abort. Også jobber vi på en annen måte; Pro-Life Norge tar sikte på å aktivere grasrota. Vi vil engasjere folk ved at de tar i bruk sine talenter og ressurser. Derfor har vi laget arbeidsgrupper som kan engasjere seg i ulike deler av samfunnet og på forskjellige måter. Noen eksempler er Pro-Life helsepersonell, Pro-Life juss, Pro-Life forskning og Pro-Life ung. Her er det noe for alle! Ta en tur innom nettsiden for å se hvordan du kan engasjere deg!  

 

Hvorfor startet du Pro-Life Norge?

– Det begynte med at jeg engasjerte meg i familiens viktighet i samfunnet, jeg holdt foredrag om det over hele kristen-Norge. Jeg erfarte at man kunne lite om Guds modell for kjønn, ekteskap og familie og om hvordan familien gjenspeiler Gud. Mange skjønte ikke at familie hadde noe med Gud å gjøre.

– I juni 2019 hørte jeg om tre damer i Ry fylke som hadde startet opp et initiativ mot abort, og om fire damer i Vestfold som hadde gjort det samme. Jeg tenke «stakkers, det må være ensomt». Så jeg ville koble alle disse sammen slik at de kunne finne støtte i hverandre. Så ble jeg involvert i det selv.

Like etter ble Lill May valgt inn i bystyret og fylkestinget for fire år, så hun kunne ikke ha pro-life arbeidet som hovedaktivitet.

– Men da jeg var ferdig i politikken i høst gikk jeg inn i Pro-Life Norge for fullt, nå jobber jeg ulønnet og på fulltid.  

– Jeg ser at dette arbeidet trengs, og jeg kjente i mitt hjerte at jeg skulle jobbe på denne måten, i bredden.  

 

Sunniva Dingstad Raunholm (22), en ung katolikk og sykepleierstudent, er en av de som møtte opp på markeringen foran Stortinget. Når hun blir spurt om hvorfor hun ville bruke fredagskvelden på dette, svarer hun:

– Jeg legger merke til at vi er gode på å kritisere samfunnsproblemer som abort blant venner, men da mener jeg også at vi må våge å stå opp for saken og si ifra til de som bestemmer!

– Også ble jeg glad for å oppdage at slike markeringer også finnes i Norge. Man hører ofte om pro-life markeringer i utlandet, så jeg ble glad for at noen her hjemme også hadde tatt initiativ!

 

 

Les mer og følg med videre på Pro-Life Norge:

 

 

 prolife5.png

Utklipp fra Pro-Life Norges nettside