Tidligere seminarist myrdet prest

Panama By - KI (KAP) - I hovedstaden i Panama, Panama By (Ciudad de Panama), ble tirsdag 22. mai en katolsk prest myrdet av en tidligere seminarist. Sogneprest Jorge Altafulla ble drept med 14 knivstikk i sakristiet i kirken Nuestra Señora de Guadalupe av den 30-årige tidligere teologistudenten Marcos Musharaf Manjarrez. Det skjedde rett før messen.

Den populære p. Altafulla var en nær medarbeider av Panamas erkebiskop José Dimas Sedeno. For seks år siden kastet han Manjarrez ut av presteseminaret etter at studenten var blitt beskyldt for å ha forgrepet seg seksuelt på medstudenter. Etter å ha myrdet sognepresten prøvde han å føre politiet på villspor bed å legge en lapp ved siden av liket, hvor den myrdede indirekte ble beskyldt for seksuelt misbruk av barn.

P. Altafulla ble gravlagt onsdag med stor deltakelse av befolkningen. Panamas president Mireya Moscoso roste i katedralen den avdøde presten som en av landets betydeligste åndelige ledere. Erkebiskop Dimas Sedeno oppfordret folket til å be for gjerningsmannen.

Kathpress 22. og 23. mai 2002 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
23. mai 2002

av Webmaster publisert 27.05.2002, sist endret 27.05.2002 - 16:29