Biskop lenker seg fast til kirkedør

Roma - KI (Zenit) - En biskop har truet med å lenke seg fast til døren i en kirke som ble stengt etter et jordskjelv for 18 år siden, dersom myndighetene ikke gjenåpner den. Biskop Andrea Gemma av Isernia-Venafro sendte sist mandag følgende telegram til de sivile den italienske ministeren for kulturelle og miljømessige eiendommer, til den italienske presidenten og til andre regionale og provinsiale myndigheter:

«Hvis de ansvarlige myndighetene ikke svarer innen onsdag 17. juli, vil jeg begynne min protest ved å lenke meg til døren i kirken St. Frans i Venafro. Stopp. Gemma, biskop».

1300-tallskirken San Francesco ligger i det historiske sentrum av Venafro, et av de tettest befolkede områdene i byen. Den ble stengt i 1984 etter at den ble skadet i et jordskjelv. Restaureringsarbeidet begynte med offentlige midler, men det ble ikke fullført på grunn av uansvarlighet fra departementets side, sier bispedømmet Isernia-Venafro i en uttalelse. «Kirken er nå i «en fullstendig nedverdigende tilstand», sier uttalelsen. Bygningens utilgjengelighet for gudsdyrkelse har uleiliget de troende, spesielt de eldre, sier bispedømmet.

Kathpress 16. juli 2002 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
16. juli 2002

av Webmaster publisert 25.07.2002, sist endret 25.07.2002 - 10:05