Nonne i fengsel for konversjoner

New Delhi - KI (KAP) - En 56-årig ordenssøster er av en domstol i Sentral-India dømt til 6 måneders fengsel fordi hun ikke hadde meldt fra til myndighetene om konversjoner av hinduer til den katolske tro. Ursulinersøsteren Bridhi Ekka ble satt i fengsel umiddelbart etter sin arrestasjon, melder det asiatiske katolske nyhetsbyrået Ucanews.

Domstolen i Ambikapur forholdt seg ifølge Ucanews til en omstridt anti-konversjonslov som gjelder i noen indiske stater og inneholder en slik meldeplikt. Prosessen siden ordenssøsteren har allerede pågått siden 1989. I 1996 ble hun i laveste instans dømt til en bot på tilsvarende 13 US $ sammen med en jesuittpater, som i mellomtiden har avgått ved døden.

Den nåværende dommen er falt etter at det aktuelle katolske bispedømmet anket saken. De katolske ordenene arbeider i denne regionen fremfor alt blant urbefolkningen («Adivasi») og sørger for utdannelse og helseinstitusjoner for dem. Kirkelige representanter understreker overfor Ucanews at eventuelle konversjoner til kristendommen er frivillige.

Kathpress 21. juli 2002 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
21. juli 2002

av Webmaster publisert 25.07.2002, sist endret 25.07.2002 - 10:07