Paven er velkommen, sier apostolisk vikar

 Se også:

Den apostoliske vikar i Anatolia, biskop Luigi Padovese, sier til nyhetsbyrået Zenit at pavens forestående besøk i Tyrkia er en 'velkommen begivenhet'. Spenningen som oppsto etter pave Benedikt XVIs forelesning i Regensburg forrige måned har nå lagt seg, og i følge biskopen sier direktøren for Tyrkias kontor for religiøse affærer, dr. Ali Bardagoglu, at paven er velkommen til Tyrkia.

"Forberedelsene til pavens reise i november fortsetter som planlagt, både i Tyrkia og i Vatikanet," sier biskopen. Han forteller at telefoner og telefakser som oppfordrer paven til ikke å reise, nå er helt sporadiske. "Å avlyse reisen nå, vil være å gi fra seg en god mulighet," legger han til. "Det er nødvendig at Den Hellige Far uttrykker Kirkens tanker om forholdet mellom kristendom og islam på en direkte og klar måte, slik de er presentert i konsildokumentet Nostra Ætate," sier Padovese.

Han mener spenningen som oppsto etter pavens forelesning i Regensburg 12. september oppsto som følge av en mistolkning av talen fordi "nyheter fra Vesten ofte blir ideologisk filtrert." Når paven taler direkte til det tyrkiske folk, blir det annerledes, sier biskop Padovese. Han har også notert seg at tyrkisk presse reagerte positivt på pave Benedikt XVIs hilsen til ambassadører fra de muslimske land den 25. september. Media siterte utdrag fra hilsenen, og det eneste som ble kritisert i enkelte aviser, var at møtet varte for kort. Også dr. Ali Bardagoglu ved Kontoret for religiøse affærer, en av de første som reagerte kraftig etter Regensburg-forelesningen, uttrykte anerkjennelse etter møtet med ambassadørene i Roma.

Zenit (16. oktober 2006)