Kirken i sjokk etter mord på to jesuittprester

To jesuittprester i Moskva ble nylig brutalt myrdet med en stump gjenstand. P. Otto Messmer (47) og Victor Betancourt (42) ble funnet døde i sin leilighet om kvelden den 28. oktober. Den russiske bispekonferanse ber om at "russiske myndigheter må gjøre alt for at de som står bak denne fryktelige ugjerningen, blir tatt. Disse snikmordene er en grusom synd, og de som står bak må straffes hardt," slår bispekonferansen fast i en uttalelse til Vatikanradioen den 29. oktober.

I uttalelsen heter det videre at man håper det russiske rettsapparatet, så snart gjerningsmennene blir pågrepet, vil gi dem "en korrekt straffeutmåling og en moralsk fordømmelse" for disse forbrytelsene.

I en pressemelding fra Vatikanet forteller jesuittpater Federico Lombardi, direktør for Den Hellige Stols pressekontor, at politietterforskningen er i gang.

En chilensk jesuittpater som var venn av de to myrdede medbrødrene i Moskva, uttrykker stor sorg og sjokk over dødsfallene. "Det hele er så merkelig," forteller p. Tomas Garcia Huidoro til Chatolic News Service den 29. oktober. Han studerer for tiden i Washington og uttaler at han ikke aner hva som kan ligge bak drapene. P. Garcia legger til at Den katolske kirke i Moskvas arbeid er svært "begrenset". Pateren, som selv bodde i Russland fra 1999 til 2001, besøkte Moskva i tre måneder i sommer og bodde med p. Betancourt i en leilighet utenfor Moskva. Sent i august flyttet imidlertid p. Betancourt til en sentrumsleilighet, sammen med p. Messmer. Det var i denne leiligheten de to jesuittene ble funnet døde.

CNS - Catholic News Service (31. oktober 2008)

av Webmaster publisert 31.10.2008, sist endret 31.10.2008 - 12:11