Venter på offisiell uttalelse om Medjugorje

St. Jakobs kirke i Medjugorje. Foto: Wikipedia

Den bosniske kardinal Vinko Puljic antyder i et intervju med Reuters at det i løpet av året vil komme en offisiell uttalelse fra Vatikanet om fenomenet med Maria-åpenbaringene i Medjugorje.

Millioner av pilegrimer har de siste 20 årene strømmet til den lille byen i Bosnia-Herzegovina. Dette på tross av at de påståtte Jomfru Maria-åpenbaringene aldri har fått en offisiell anerkjennelse av Vatikanet.

Skeptiske biskoper. Lokale biskoper har i det siste vært mer direkte i sine forsøk på å begrense det de kaller 'Medjugorje-fenomenet'. Senest ute var biskop av Mostar, Ratko Peric, som tidligere i år ga strenge restriksjoner mot de som promoterer og fremmer åpenbaringene.

"La oss ikke handle som om disse fenomener er anerkjente og verdige vår trostilslutning", uttalte Beric da.

På tross av de lokale biskopers kjølige holdning og enkelte totale avvisninger av Medjugorje-åpenbaringene, har Vatikanet aldri kommet med en uttalelse som adresserer åpenbaringenes eventuelle gyldighet. "Vi venter nå på et nytt direktiv", sier Kardinal Puljic, som håper at dette vil kunne løse de mange uløste spørsmål knyttet til fenomenet Medjugorje. Han bekrefter samtidig at dette vil være et samtaleemne under sitt besøk i Vatikanet i november.

Les mer:

Vatican ruling on disputed Medjugorje shrine expected soon (Reuters)

Bosnian Cardinal: Vatican Will Release Medjugorje Directive (National Catholic Register)

Medjugorje bishop emphasizes: don't view alleged apparitions as 'worthy of faith' (CWN 29.09)

CWN - Catholic World News; Andreas Dingstad (8. oktober 2009)

av Webmaster publisert 09.10.2009, sist endret 19.01.2011 - 16:05