PSP-møte hos Birgittasøstrene i Åbo, Finland

GruppebildeDagene 3.-7. august var PSP (Pro Scandiæ Populis)  samlet til sitt årlige møte, denne gangen hos Birgittasøstrene i Åbo, Finland.

Blant gjestene som møtte de skandinaviske preste- og ordenskandidater, var Finlands biskop Teemu Sippo og biskop Czeslaw Kozon fra København. Til sammen var det 31 deltagere fra Finland, Sverige, Danmark og Norge. PSPs møter arrangeres med finansiell støtte fra Ansgarwerk, derfor var det med stor glede at PSP tok imot msgr. Ansgar Lüttel – som overtok ansvaret etter ildsjelen Frau Dorothea Olbricht, som i en årrekke hadde et nært forhold til PSP.

Temaet for årets møte var ”Kirkens diplomati”, og foredragsholder var Jan-Peter Paul, dosent ved Helsingfors universitet. Han ga en innføring i diplomatiets historie, kirkediplomatiets strukturer, samt Kirkens rolle innenfor Den europeiske union.

På PSPs årlige konferanse ble Kasper Baadsgaard, prestekandidat fra Danmark, gjenvalgt til nestleder. Br. Hallvard Thomas Hole OFM fullfører sitt lederverv frem til 2012.