Paven: Unngå overdreven feiring av kardinaltittelen

I et brev til de 19 ferske kardinal-elektene fraråder pave Frans «enhver form for feiring i strid med den evangeliske ånd av enkelhet, nøkternhet og fattigdom».

Det er tradisjon at nyutnevnte kardinaler holder mer eller mindre påkostede mottakelser ulike steder i Roma, samme dag som de mottar sine røde hatter. I brevet advarer imidlertid paven mot overdrevne selskapligheter, og minner prestene om at kardinalverdigheten «hverken er en ærespris eller en dekorasjon». 

Det forventes at kardinalene «utvider sine perspektiver og åpner sine hjerter», skriver paven, slik at de kan fungere som rådgivere for hele den universelle kirke. Prestene må derfor følge «den samme vei som Herren: den selvutslettende og ydmyke vei, og ta på seg tjenerrollen».

THE POPE'S LETTER TO CARDINALS TO BE ELECTED ON 22 FEBRUARY | VIS