Pave Frans til Sør-Korea

null
Kardinal Yeom Soo-jung under konsistoriet
22. februar i Vatikanet.
Foto: CNS

– Måtte besøket bringe fred og stabilitet til den koreanske halvøy

Dette sier den sør-koreanske kardinal Yeom Soo-jung, erkebiskopen av Seoul, etter at Vatikanet tirsdag bekreftet at pave Frans besøker Sør-Korea den 14-18. august 2014. 

Soo-jung ble kreert til kardinal av pave Frans under konsistoriet den 22. februar i år.

«Under takksigelsesmessen for innsettelsen av de nye kardinalene sa Den hellige far hengivent at han virkelig elsker Korea. Nå som han faktisk kommer hit til landet føler jeg at dette er et tegn på Guds overveldende nåde. Den hellige fars besøk til Korea er en stor glede og velsignelse for vårt land», sier den ferske kardinalen til Zenit.

Det offisielle programmet er ennå ikke klart, men ifølge AsiaNews ventes paven å feire saligkåringsmessen av de 124 koreanske martyrer fra 1800-tallet, delta på ungdomstreffet Asian Youth Day, besøke en institusjon for hjemløse og funksjonshemmede - samt feire en messe for fred og forsoning for den koreanske halvøy.

Rundt 11% av den sørkoreanske befolkningen på 50 millioner er katolikker. 18% tilhører ulike protestantiske kirkesamfunn, mens 24% tilhører buddhismen.

Før besøket til Sør-Korea i august reiser paven til Midtøsten den 24-26. mai, der han legger turen innom Israel, Jordan og De palestinske selvstyreområdene.