P. Jan Hansen om den gamle messen: – Stillhet, skjønnhet, åndelig dybde

csm_Hansen__JanI_c421f0efe7.jpg

Siste nummer av danske Katolsk Orientering – tilsvarende vårt St. Olav kirkeblad – bringer et intervju med pater Jan Hansen (bildet), prest i København bispedømme. Temaet er tiårsjubileet for pave Benedikts dokument Summorum Pontificum, som gav prester anledning til å feire den førkonsiliære messeformen. "Det er mange vesentlige forskjeller," sier p. Hansen til bladet. "Mens den tradisjonelle messen (som nå kalles den ekstraordinære messe) ble feiret på latin, feires den nye messen på allverdens språk. Utover dette har den nye messeformen et vell av valgmuligheter innebygget, hvilket gjør at messen i høy grad kan tilpasses prestens eller menighetens preferanser og ønsker. Det kan man kanskje synes er en fin utvikling, men selv har jeg opplevd det som frustrerende at det er for mange ting som endrer seg i messen fra menighet til menighet."

Les mer i Katolsk Orientering (side 8), klik HER