Pavens julebudskap er fred i Jerusalem

 
 tc772a6d.jpg
 
 URBI ET ORBI: Pave Frans holdt mandag 25.12.2017 sin årlige juletale foran Petersplassen i Roma. Foto: AP / NTB scanpix
 

Pave Frans benyttet sin første juledag-tale til å oppfordre til fred i verden, og han begynte med konflikten mellom Israel og palestinerne.

– Krigens vinder blåser i vår verden, og en utdatert utviklingsmodell fortsetter å forårsake menneskelig, samfunnsmessig og miljømessig tilbakegang, sa paven.

Paven tok opp den økende spenningen mellom israelere og palestinere og sa at han håper at partene «vil vise vilje til dialog slik at en framforhandlet løsning endelig kan bli oppnådd». Han understreket også at en tostatsløsning der begge stater lever fredelig side om side, er den beste løsningen for Midtøsten.

Paven framførte sin «Urbi et orbi»-tale framfor en stor folkemengde på Petersplassen i Roma første juledag. Urbi et orbi er latin og betyr «for byen og verden».

 

  – La oss også be for at konfrontasjonene vil bli beseiret på Koreahalvøya, og at den gjensidige tilliten vil øke. Det er i hele verdens interesse, sa pave Frans videre.

Paven understreket også at det er barna som lider mest i alle konfliktene som pågår rundt om i verden.

Videre nevnte paven situasjonen for den forfulgte rohingya-minoriteten i Myanmar samt konfliktene i Jemen, Somalia, Sør-Sudan, Kongo og Ukraina blant flere.

(©NTB)

 

tc772a70.jpg

PÅ PLASS: En nonne betrakter julekrybben på Petersplassen før pave Frans fremfører årets Urbi et Orbi (byen og verden). Foto: REUTERS/Alessandro Bianchi

 

Les mer

Les hele juletalen