Send oss din julekrybbe

Julekrybbe phanteon.jpg

PANTHEON: Dette er årets julekrybbe i Pantheon, Roma. Pantheon ble trolig bygget i 120-årene av keiser Hadrian og vigslet til kirke i 609/10.

 

Julekrybben er én av de vakreste katolske tradisjonene. Send oss et bilde av din julekrybbe og bli med i trekningen av fine bokgaver fra St. Olav forlag.

 

Julen nærmer seg, og i mangt et hjem er forberedelsene i full gang. Vi pynter våre hjem med julekrybbe og engler til minne om Jesu fødsel.

 

«Hyrden skyndte seg av sted, og de fant Maria og Josef, og barnet som lå i krybben.» (Luk 2,16)

Vi i katolsk.no inviterer deg til å dele et bilde av din julekrybbe med oss og alle andre brukere av katolsk.no. Send inn ditt julekrybbebilde til tips@katolsk.no, så publiserer vi det på katolsk.no. Da blir du med i trekningen av en flott bokgave fra St. Olav forlag. Frist for innsendelse: 07.01.2018.

 

Du kan fotografere julekrybben hjemme hos deg, julekrybben i din lokale kirke eller hvilken som helst annen julekrybbe som er så fin, at du vil dele den med andre katolikker på katolsk.no. Husk og merk e-posten ”julekrybbe”.

 

Julekrybben på Petersplassen

Julekrybbe petersplassen.jpg

PETERSPLASSEN: Slik ser krybben på Petersplassen ut i år. Den ble laget av klosteret Montevergine. Foto: Petter T. Stocke-Nicolaisen

 

Julekrybber kan være de reneste kunstverk. I dem har en krybbebygger lagt inn hele sin fantasi og kjærlighet, men enda viktigere er styrken og inderligheten i den tro som ligger bak det hele. Derfor blir krybbene rett og slett en tro som er kledd i figurer, former og farger. De forkynner evangeliet, troens budskap, på sitt særpregede vis.

 

Julekrybben på bildet over finner du foran juletreet på Piazza San Pietro. Pave Johannes Paul II innviet denne Vatikan-tradisjonen så sent som i 1982. Men når begynte det? Ifølge tradisjonen, var det den hellige Frans av Assisi som i 1223 bygde den første julekrybben i landsbyen Greccio. Han ønsket å gjøre juleevangeliet – fortellingen om alle underes under – mer levende og nærværende for vanlige folk. Krybben gjorde nok et spesielt inntrykk, for de benyttet levende dyr dengang.

 

Send inn ditt julekrybbebilde til tips@katolsk.no! Merk e-posten ”julekrybbe”.

 

Les mer om julekrybbetradisjonen