Forfølgelse av kristne

 

sy8abd38.jpg

PROTEST: Koptiske kristne protesterer mot drap på kristne under sammenstøt mellom kristne og militærpolitiet. Arkivbilde fra 2011. Foto: REUTERS / David McNew

 

World Watch List – også kalt Forfølgelseslisten – er Åpne Dørers (Open Doors) kartlegging av omfanget av kristenforfølgelsen i verden. Listen ble første gang offentliggjort i 1993 og er siden publisert i en årlig oppdatert utgave.

Idag slapp Open Doors sin årlige rapport om forfølgelsen av kristne i verden. Rapporten viser at 215 millioner kristne ble forfulgt og at 3000 kristne ble drept for sin tro i fjor. De største årsakene til dette er islam og nasjonalisme.

Nord-Korea, Afghanistan og Somalia er de landene hvor kristne har verst vilkår og forfølgelsen er størst. India og Nepal er landene hvor kristnes situasjon er blitt mest forverret.

 

Les mer her