Pave Frans nyter størst tillit

ta8d79c3.jpg

TIL Å STOLE PÅ: Pave Frans havner nok en gang på førsteplass på den italienske tilitstoppen, viser ny, stor meningsmåling.  Foto:REUTERS/Tony Gentile / Scanpix

 

Nok en gang plasserer italienerne pave Frans på tillitstoppen. Han danker ut både politi, skolen og kirken som sådan i en ny stor meningsmåling blant italienere.

 

Når det gjelder hvem italienerne har mest tillit til, scorer pave Frans definitivt best, viser en ny representativ undersøkelse om tillit i Italia.

77 prosent av de spurte svarte «pave Frans» når det gjelder hvem de har «stor eller svært stor» tillit til. Det tilsvarer omtrent samme resultat i en lignende tillitsmåling i 2016, ifølge nyhetsbyrået KNA.

Det er den italienske storavisen «La Repubblica» og meningsmålingsinstituttet «Demos» som står bak den nye undersøkelsen. Den er basert på intervjuer med 1211 italienere om deres tillit til foreninger, institusjoner og grupperinger. På plassene bak pave Frans finner vi offentlige sikkerhetsmyndigheter (70 prosent) og skolene (53 prosent).

 
Femteplass for Kirken

Den katolske kirke som institusjon havner på en femteplass på tillitsbarometeret med 42 prosents oppslutning, så vidt slått av Italias president Sergio Mattarella med 46 prosent.

Den bredt anlagte undersøkelsen med tema «Italienerne og staten» ble gjennomført for 20. gang i fjor. Også forrige gang lå pave Frans på topp, men da med noen flere prosentpoengs oppslutning, 82 prosent. (KNA)