Benedikt XVI gjør seg klar til sin siste reise

szf30434.jpg

Tidligere pave Benedikt skriver i et avisinnlegg at han nærmer seg døden og er klar for sin «siste pilegrimsreise».

– I den langsomme svekkelsen av min fysiske styrke er jeg på en indre pilegrimsreise til Herrens hus, skriver han i innlegget, som ble trykket i den italienske avisen Corriera della Sera onsdag.

Her uttrykker den nå 90 år gamle ekspaven også takknemlighet for all kjærlighet og omtanke, og framholder at han er rørt over at så mange lesere ønsker å vite hvordan han har det når livet går mot slutten.

Etter at Benedikt gikk av som pave for fem år siden, har han bodd i et lite kloster i Vatikanet sammen med fire nonner og sin personlige sekretær Georg Gaenswein. Han deltar på messe hver dag, ber mye, tar imot noen få besøkende og svarer på mange brev. Han leser også flere katolske aviser og ser på nyhetene på TV.

Pave Benedikt ble født som Joseph Ratzinger i Tyskland i april 1927. Han ble valgt til pave i 2005 men valgte å abdisere i 2013.

I fjor ble det kjent at ekspaven ikke lenger hadde kontroll over hendene sine, og at synet hans var svært svekket. Men ifølge Vatikanet var han fortsatt helt klar og hadde en fremragende hukommelse.

(©NTB)