Messefeiring: 18. mai kan igjen kirkene i Italia åpne dørene for troende

NTB_ePKW516OPBw.jpg

ITALIA: 18. mai kan Italias kirker igjen invitere troende til messefeiringen. Da trenger ikke Don Giancarlo Ruggieria og hans prestekolleger lenger feire messen for tomme kirkebenker. Arkivfoto: REUTERS/Alessandro Garofalo.

 

Kirkene i Italia får igjen åpne dørene for å holde messer 18. mai, opplyser regjeringen og landets biskoper.

 

Bispekonferansen sier de er blitt enige med regjeringen om at de skal ta forholdsregler som beskytter menighetene mot smittespredning. Ansatte skal stå i døren og passe på at folk holder avstand når de feirer messe. Det blir også ekstra renhold.

Den katolske kirken protesterte kraftig da regjeringen i slutten av april utsatte gjenåpningen av kirkene, til tross for at de lettet på andre restriksjoner.

Innenriksdepartementet sier det også snakker med andre trossamfunn om åpne for felles trosutøvelse.

 

Kirken i Norge

Fra 7. mai åpnet den norske regjeringen opp for arrangementer på offentlig sted for maksimum 50 deltakere. Det betyr at kirkene i Norge fra 10. mai igjen åpner dørene for messefeiring med troende innenfor de bestemmelser gitt av myndighetene. 

 

(NTB/katolsk.no)