Katekismen på ett år

KKK.JPG

DEN KATOLSKE KIRKES KATEKISME: Er du nysgjerrig på katolsk tro, eller har du kanskje aldri lest Katekismen fra perm til perm? Foto: Linda Therese Utstøl.

 

Hva er ditt nyttårsforsett for 2023? 

 

Mange verden over har blitt kjent med Bibelen for første gang, eller på en annen måte, takket være Ascension Catholic Faith Formation og Fr. Mike Schmitz. Podcasten The Bible in a Year går ikke ut på dato med det første og kan varmt anbefales i år også. Og som p. Mike sier, det er viktigere å lese Bibelen enn å følge episodene på "riktig" dag. Det er mulig å begynne i morgen om man vil uansett hvilken tid det er på året. Og det er mulig å bli med selv om man glemmer en dag (eller en uke) innimellom. Episodene legges også ut på Youtube.  

 

Det som blir nytt fra 1. januar 2023 er at Ascension også lanserer podcasten The Catechism in a YearDet blir et dypdykk ned i Kirkens 2000 år lange tradisjon og forankring i Bibelen. De ønsker å spre en forståelse for hva katolsk tro er, og hvorfor den er så viktig.   

 

Lese eller høre på norsk?

Katekismen finnes innlest på norsk fordelt på episoder. St. Rita radios "Den katolske kirkes katekisme på ett år" finner du HER.
De følger leseplanen på Katolsk.no, den finnes HER. Leseplanen er delt inn i årets 52 uker, mandag til søndag. Derfor kan du begynne lesingen hvilken som helst mandag i løpet av året.

 

Katekismen på norsk finnes også som gratis app!