Sycamore: En kursserie i katolsk tro

Lær mer om den katolske tro, og kanskje litt mer om deg selv, med kursserien Sycamore!

 

 

Leter du etter meningen med livet? Vet du hva du tror på? Hva er egentlig lykke og kjærlighet? Hvis det i det hele tatt en er sjanse for at det finnes en Gud, vil du finne det ut? Ønsker du å finne svaret på noen av disse spørsmålene så er kursserien Sycamore noe for deg!

 

Sycamore er et uformelt kurs om den kristne tro og dens relevans for livet i dag. Episodene vil gi deg muligheten til å møte andre mennesker, dele ideer, utforske din tro og tenke over spørsmål som virkelig betyr noe. 

Sycamore begynte på Newman House University Chaplaincy i sentrum av London. Siden har prosjektet vokst til en ressurs som brukes over hele verden. Fr. Stephen Wang er ansvarlig for (og hovedperson i) filmene, og materialet er anbefalt av alle de norske biskopene; biskop Berslav Grgić, biskop Erik Varden og biskop Bernt Eidsvig. 

Filmene ble lansert i Norge 5. mai 2021 - se  lanseringsmøtet her.

 

Hver kursdel i Sycamore består av en kort film og tid til samtale eller egen refleksjon. Episodene er engasjerende, tankevekkende og tilgjengelige for alle med liten eller ingen religiøs bakgrunn. Filmene utforsker rikdommen i den kristne tradisjonen fra et katolsk perspektiv, og binder det kristne kjernebudskapet sammen med et innblikk i det sakramentale liv og moralsk livsførsel. De appellerer til folk fra forskjellige kristne tradisjoner og bakgrunner.

Filmene presenteres av pastor Stephen Wang, en katolsk prest med mye undervisningserfaring og mediekunnskap. I løpet av episodene får du også se intervjuer med folk på gaten og vitnesbyrd fra vanlige kristne. Sycamore har i alt 20 episoder.

Ønsker du å benytte kursserien i din menighet eller i samtalegrupper, kan du finne mer informasjon om hvordan du gjør dette her (se under).

 

Se alle Sycamore-filmene her.

 

Se undervisningsopplegg for alle filmene her.

Se forskjellige programoppsett som kan brukes i menigheten her.

Se samtalespørsmål til alle filmene her.


Her er tips når man bruker Sycamore i katekesen
og om å bruke filmene sammen med YOUCAT og Katekismen.
av Oddvar Moi publisert 30.07.2021, sist endret 23.09.2021 - 14:12