Minneord

Uttalelse fra Norges kristne råd ved Pave Johannes Paul II død


Ved Pave Johannes Paul IIs død har Den katolske kirke mistet sin sterke, tydelige og folkekjære leder gjennom mer enn 26 år. Norges kristne råd uttrykker takknemlighet over pavens liv og tjeneste og står i rekken av de mange som takker Gud for hans vitnesbyrd og lederskap.

Pave Johannes Paul II var en brobygger. Festet i sin kirkes tradisjon ønsket han å bygge broer til andre kirker. Han åpnet dører til en tillitsfull kontakt med andre religioner på en måte som ingen pave før han hadde gjort. Uredd og utrettelig arbeidet han for fred og forsoning i en verden merket av sårene fra kriger og konflikter. Og han var en modig talsperson for rettferdighet og kamp mot fattigdommen i verden. Selv om sykdom og smerte de senere årene brøt ned hans legeme, bar han allikevel gjennom sitt liv et tydelig vitnesbyrd om menneskets muligheter og verdighet uavhengig av de ytre og fysiske betingelser.

Gjennom sin mangeårige tjeneste har Paven søkt nærhet til de mennesker han var satt å tjene. Også derfor er det mange som kjenner sorg ved hans død. Som fellesskap av kirker og kristne her i Norge vil vi stå sammen med våre katolske søstre og brødre i sorgen og savnet de kjenner. Vi oppfordrer til bønn for dem og til bønn om Guds ledelse i valget av en ny pave.

På vegne av Norges kristne råd

Arnfinn Løyning (leder)
Ørnulf Steen (generalsekretær)

av Webmaster publisert 11.04.2007, sist endret 11.04.2007 - 15:21