Unge Norske Katolikkers Forbund er 50 år

Pressemelding/invitasjon

Med 160 deltakere fra Hammerfest til Kristiansand vil UNKF feire sine 50 år med Jubileumsfestival på organisasjonenes leirsted, Mariaholm skolesenter, i perioden 7.-10. august.

Unge Norske Katolikkers Forbund ble dannet i pinsen 1947 da representanter for de ulike såkalte katolske studentgrupper møttes i Oslo. Der ble man enige om å samles i en organisasjon og under ett styre og sekretariat. Dette styre og kontoret i Oslo fungerer som en paraplyorganisasjon for alle lokallagene som skulle komme i nesten alle byer hvor det var en katolsk menighet.

Lokallagene er kjernen i organisasjonens virksomhet. Med drøyt 2.000 medlemmer tilknyttet lokale grupper i menighetene og spredt utover hele landet har organisasjonen relativt god dekning.

En annen av UNKFs hovedområder er å arrangere sommerleirer for barn og ungdom. Mange disse finner sted på Kirkens eget leirsted i naturskjønne omgivelser ved Øyern i Østfold. Tusenvis av katolske og ikke-katolske barn har opp gjennom årene tilbragt livlige uker på leir, ledet av frivillige ubetalte ledere som gjør dette av interesse.

Den katolske tro og kristen praksis står selvfølgelig sentralt i UNKFs arbeid. Vi forsøker å skape et miljø der man kan bli kjent med og utvikle seg i pakt med Kirkens budskap, men også å gi seremonier og gudstjenester et ungdommelig tilsnitt. Å utfordre formen på flere av Kirkens eldgamle ritualer gir gammelt innhold ny mening for unge i en kompleks hverdag.

Vi feirer vår 50-årsdag litt på etterskudd, men til gjengjeld gjør vi det i fire dager. Fra torsdag den 7. til søndag den 10. august vil vi være på leirstedet Mariaholm. 160 medlemmer, dagens aktive og tidligere, kommer sammen til feiring og aktivitet. Det blir aktiviteter dagen lang, med underholdning fra scene og eget band på kveld.

Festen avsluttes med jubileumsmesse i St. Olav domkirke i Oslo klokken 16.00 søndag 10.00. Der vil representanter fra den øvrige delen av Kirken være representert og messens hovedcelebrant vil være biskop Gerhard Schwenzer.


Vi inviterer pressen til et besøk på JUBIVALEN som festivalens navn er på fredag 8. august, fra kl.15.00 for å kunne gi et inntrykk av hvem vi er og hva vi gjør.

Mariaholm ligger ved Øyern i indre Østfold, 7 kilometer fra Spydeberg sentrum og E-18 i retning Godheim.

Pressen inviteres også til overvære messen i St. Olav Domkirke 10. august kl. 16.00, Akersvn. 1, 0177 Oslo.

Pressekontakt: JUBIVAL-sjef Else McClimans tlf: 92 83 72 44 / Mariaholm 69 83 97 50

av Webmaster publisert 03.08.1997, sist endret 03.08.1997 - 10:26