Regjeringen bak biskopsmord, hevder amerikansk advokat

Washington (Kathpress) Jennifer Harbury, en amerikansk advokat har anklaget Guatemalas myndigheter for å ha bestilt mordet på biskop Juan Jose Gerardi. En hæravdeling som opererer som dødsskvadron skal ha stått bak udåden i april. Den katolske biskop av San Marcos, msgr. Alvaro Ramazzini Imeri, fremsatte denne formodningen allerede tidlig i juni. Han sa at han ikke hadde noen konkrete bevis, men at det var den mest nærliggende forklaring. Den 75årige Gerardi ble den 26. april funnet drept i garasjen der han bodde, etter at han to dager tidligere hadde presentert et tusen sider stort dokumentasjonsverk om forbrytelser begått under den 36 år lange guatemalanske borgerkrigen. Dokumentasjonen viste at ca 90 prosent av forbrytelsene, som omfattet ca 200.000 drap, ble begått av regjeringsstyrker eller paramilitære i statens tjeneste. Den guatemalanske kirke betviler at regjeringen er alvorlig interessert i at drapet av biskop Gerardi skal oppklares. Etterforskningen har ikke vært troverdig.

av Webmaster publisert 05.07.1998, sist endret 05.07.1998 - 16:40