Vatikanet advarer anglikanerne mot å prestevie aktive homoseksuelle

London (Kathpress) - Vatikanet har advart den anglikanske kirke mot å ordinere homoseksuelt aktive personer til geistlige embeder. Dersom man tillater prestevielse av slike personer, kan det innebære en ny belastning for økumenikken, erklærte kardinal Edward I. Cassidy i sin tale til den anglikanske verdenskonferanse i Canterbury på mandag. Kardinal Cassidy er president for Det pavelige råd for fremme av kristen enhet, det vil si det kurieorgan som har ansvaret for Vatikanets økumeniske arbeid.

«Opplever vi ikke nye og dype splittelser mellom kristne, fordi det for eksempel er ulike oppfatninger om menneskelig seksualitet?», spurte Cassidy. «Dersom slike problemer forsterkes, vil de kristnes enhet aldri bli til virkelighet», sa den australske kardinalen.

Et av hovedtemaene på den tre uker lange Lambeth-konferansen som ble innledet på søndag, er kravet fra mange anglikanske prester og biskoper om å tillate ordinasjon av aktivt homoseksuelle personer. En av de mest fremtredende forkjemperne er den sørafrikanse erkebiskop Desmond Tutu. Det deltar rundt 800 anglikanske biskoper fra hele verden på konferansen.

Den anglikanske primas, Canterburys erkebiskop George Carey, sa i et radiointervju på søndag at bare det heteroseksuelle ekteskap, eller det seksuelt avholdende liv, er akseptable kristne livsformer. Homoseksuelle handlinger «hører ikke hjemme i Kirkens tradisjon», sa han. Derfor kan man ikke prestevie homoseksuelt aktive menn. Samtidig tok han avstand fra enhver diskriminering av personer med homofil legning.

av Webmaster publisert 21.07.1998, sist endret 21.07.1998 - 16:34