Attentat mot katolsk prest

Ciudad de Guatemala (Kathpress) - Ukjente har forøvet et mordforsøk på en militærprest i Guatemala i dag. Den italienskfødte fader Sebastiano Creastani ble på tirsdag alvorlig såret i kirken Monte Maria i en forstad til Guatemala by. Hans tilstand betegnes som kritisk, melder det sykehuset han behandles på. Den 60 år gamle presten ble rammet av fem kuler.

Attentatet kommer kort tid etter at den katolske kirke hadde erklært at den kjenner identiteten til de ansvarlige bak mordet på hjelpebiskop Joan Gerardi Conedera i april. Erkebiskopen av Ciudad de Guatemala, msgr. Próspero Peñados del Barrio,sa at han på et senere tidspunkt ville offentliggjøre navnene. En annen av hovedstadens hjelpebiskoper, biskop Mario Rios Mont, sa til journalister i går at det var åpenbart at regjeringen ikke var interessert i å oppklare mordet på Gerardi.

Biskop Gerardi ble drept den 26. april, to dager etter at han hadde lagt frem et 1.000 sider stort dokumentasjonsbind om menneskerettsovergrep under den 36 år lange guatemalanske borgerkrig.

av Webmaster publisert 21.07.1998, sist endret 21.07.1998 - 16:34