Kristne journalister krever opphevelse av blokaden

Havanna / London (KAP) - Sentralkomiteen i Verdensforbundet for kristen Kommunikasjon (WACC) avholder i disse dager for første gang møte i Havanna på Kuba, og forlanger en opphevelse av blokaden mot landet. WACC ble grunnlagt i 1968 og er et forbund med katolske, protestantiske og ortodokse medlemmer i 110 land. Som «kristne kommunikatorer» gjorde medlemmene av sentralkomiteen i WACC pave Johannes Paul IIs appell til sin egen: At verden må åpne seg for Kuba, og Kuba for verden, heter det i en erklæring som ble offentliggjort i London.

Samtidig ba WACC om «full og åpen tilgang» til radio og tv for Kubas kristne kirker. Bare slik kan Kubas folks erfaring og identitet finne passende uttrykk. Overfor den dramatiske tekniske utviklingen håper og ber WACC om at det i Kuba og hele verden kan finnes måter for å «demokratisere kommunikasjonen» og «styrke den menneskelige verdighet».

Ved møtet i Havanna ble det bestemt at WACCs neste verdenskongress skal holdes i år 2001 i Nederland. Temaet blir «Fra konfrontasjon til forsoning». WACCs generalsekretær Carlos A. Valle understreker at man i den forbindelse må se på kommunikasjonsmidlenes viktige rolle i krisesituasjoner som på Balkan, i Det hellige Land eller i området ved de store afrikanske sjøene. Uten kommunikasjon kan det ikke i noen av disse kriseområdene bli funnet en vei til dialog og forsoning.

Kathpress 21. juni 1998; o: pe

av Webmaster publisert 21.07.1998, sist endret 21.07.1998 - 23:38