Støtte til det syriske Mar Gabriel-klosteret

Frankfurt / Ankara (KAP) - Det internasjonale Selskap for Menneskerettigheter (IGFM) ber i et brev til den tyrkiske president Süleyman Demirel for det syrisk-ortodokse klosteret Mar Gabriel i Tur Abdin i Sørøst-Anatolia. Samtidig sendte de Demirel over 1.900 underskrifter på kravet om at klosteret blir støttet, forteller menneskerettighetsorganisasjonen i Frankfurt. IGFM minner om at de syriske kristne i Tyrkia ikke blir beskyttet som minoritet. Organisasjonen appellerer til Demirel om å søke om at klosteret Mar Gabriel blir tatt med på Unescos liste over verdens kulturarv. Klosteret ble grunnlagt på 300-tallet, og er i følge IGFM et av de eldste klostrene i kristenheten.

Kathpress 22. juli 1998; o: pe

av Webmaster publisert 22.07.1998, sist endret 22.07.1998 - 11:26