L'Osservatore Romano kritiserer Kristusbilde i Stockholm

Vatikanets dagstidning L'Osservatore Romano slutter seg til dem som kritiserer fotografiustillingen i Stockholm der Jesus framstilles som en homoseksuell med svarte stiletthæler omgitt av lærkledde muskuløse menn og transvestitter. Utstillingen er en del av den homoseksuelle festivalen Europride i Stockholm. Fotoene er tatt av Elisabeth Ohlson.

I en kommentar lørdag 25. juli skriver Raffaele Alessandrini i Osservatore Romano: «Egentlig er det ikke mye å si. Det dreier seg om uttrykk for kulturelt forfall och åndelig mørke som har eksistert til alle tider.»

Artikkelforfatteren sier at det er mennesket som er skapt i Guds bilde, ikke tvert i mot, och betoner at det bare er i evangelienes Kristus at vi kan gjenkjenne igjen «den levende, lidende och seirende kjærlighet som seirer over døden».

«Men», fortsettet artikkelen, «mennesket skaper gjerne et gudsbilde i sitt eget bilde og tror at det på den måten kan guddommeliggjøre sin egen misére. (...) Men alt dette er og forblir hva det er: Bildet av ytterligere en illusjon som døden kommer til å knuse. Det er bare Kristus som seirer over døden.»

Elisabeth Ohlson sa i et intervju i Svenska Dagbladet at hun ville «visa en kärleksfull Gud. En som älskar där det finns kärlek.» Osservatore Romano kommenterer:

"Herren står alle syndere nær, men har ingen del i synden. Han står synderne nær med kjærligheten som et uskyldig offer for konsekvensene av deres synd.»

(Vatikanradioens skandinaviske avdeling/Olle Brandt)

av Webmaster publisert 26.07.1998, sist endret 26.07.1998 - 21:45