Tre av Moder Teresas søstre myrdet

Tre «Missionaries of Charity»-søstre, den orden som ble opprettet av Moder Teresa, ble skutt og drept i den jemenittiske byen Hodeida på mandag. Drapsmennene åpnet ild fra en bil mot de tre søstrene, som var i sykepleieruniform og var på vei til arbeide i sin klinikk i byen. To av søstrene var indiske, den tredje filippinsk. Drapsmennene ble arrestert etter kort tid, meldte politiet.

Søster Nirmala, Moder Teresas etterfølger, reiste straks til Jemen da hun ble kjent med ugjerningen. Jemens helseminister Abdullah Abdul-Wali Nasher besøkte søstrenes hus i Hodeida for å uttrykke regjeringens dype beklagelse og bekymring. Innenriksdepartementet i Jemen lovet søstrene beskyttelse, og at man ville bestrebe seg på å oppklare mordene så raskt som mulig. Ordenen har arbeidet i Jemen siden 1970, og har kommuniteter i fire byer, og 25 søstre. I Hodeida tar søstrene seg av ca 450 fysisk og psykisk utviklingshemmede, hvorav 100 pleietrengende i selve klinikken.

(Kathpress/Vatikanradioen/Fides)

av Webmaster publisert 28.07.1998, sist endret 28.07.1998 - 12:24