Tre katolske misjonærer utvises

Malabo (Kathpress) - Myndighetene i Ekvatorialguinea har utvist tre katolske misjonærer, melder Vatikanets misjonsnyhetsbyrå Fides den 31. juli. Det dreier seg om en argentinsk ordensmann som er lege, en spansk karmelittsøster, og en argentinsk legmisjonær ved misjonsstasjonen Anisok. De ti misjonærene der er ilagt husarrest og får ikke besøke området omkring. Misjonærene arbeider for å fremme befolkningens sosiale utvikling.

Under oberst Teodoro Oniang Nguema Mbasogo regjering i Ekvatorialguinea tilhører krenkelser av menneskerettighetene dagens orden. Menneskerettighetsorganisasjonen "Christian Solidarity International" protesterte for en tid siden mot at katolske prester som hadde engasjert seg for menneskerettighetene, ble fengslet og brutalt slått.

av Webmaster publisert 31.07.1998, sist endret 31.07.1998 - 20:08