Juan Diego kan helligkåres i år 2000

Vatikanet (KI/Zenit) - Den salige Juan Diego, den meksikanske indianergutten som Jomfruen av Guadalupe viste seg for på 1500-tallet, kan bli kanonisert neste år under feiringen av jubileumsåret 2000. Denne informasjonen gis av p. Jose Guerrero Rosado, dommer i det kirkelige tribunalet i erkebispedømmet Mexico, som sa at det eneste som Den hellige Stols statssekretariat nå må bestemme, er datoen på konsistoriet som vil erklære hans hellighet.

Erklæringen bekrefter de opplysningene som nylig ble gitt av biskop Enrique Salazar, som leder Guadalupe Studiesenter. 24. august holdes det en presentasjon i auditoriet til erkebispedømmet Mexico med tittelen: «Møtet mellom Jomfruen av Guadalupe og Juan Diego», et arbeid som gir vitenskapelig og historisk bevis på Juan Diegos eksistens. Kardinal Norberto Rivera, erkebiskop av Mexico By, og biskop Oscar Sanchez Barba, postulator i Juan Diegos kanoniseringsprosess, vil være til stede ved presentasjonen.

Zenit 20. august 1999; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 26.08.1999, sist endret 26.08.1999 - 19:08