Nye initiativ for rehabilitering av teologen Küng

Stuttgart - KI (KAP) - Det gjøres et nytt forsøk på å rehabilitere kirkekritikeren Hans Küng. Bispedømmerådet i Rottenburg-Stuttgart har bedt biskop Gebhard Fürst om å arbeide for en forsoning med teologen fra Tübingen. Fürst erklærer seg beredt til megling, noe som ligger ham på hjertet. Etter motsetninger om trosspørsmål trakk Vatikanet i 1979 Küngs kirkelige læretillatelse tilbake.

Biskop Fürst må «rekognosere veier til en mulig forsoning og eventuelt følge dem», heter det i bispedømmerådets vedtak. Sogneprest Wolfgang Gramer begrunner vedtaket med at han ser Küngs forestående 75-årsdag og bispedømmet Rottenburg-Stuttgarts 175-årsjubileum som anledning for en forsoning.

Biskop Fürst verdsetter Küngs «ubestridte fortjenester» for økumenikk og for formidling av vanskelige trosspørsmål. Imidlertid er stridsspørsmål som eukaristiforståelsen fortsatt like «uavklart». Uansett krever en forsoning vilje på begge sider. Küng har tidligere gjentatte ganger blitt anklaget for ikke å ville gå inn på forsoningsinitiativ.

Kathpress 23. februar 2003 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
23. februar 2003

av Webmaster publisert 24.02.2003, sist endret 24.02.2003 - 21:45