Bispedømmene Bridgeport og Covington betaler 26 mill. dollar til misbruksofre

Biskop William E. Lori av Bridgeport sammen sr. Nirmala M.C.

Bridgeport, Conn (KI/CNS) - Det katolske bispedømme Bridgeport i Connecticut, USA, er kommet til enighet med 40 personer som sier seg seksuelt misbrukt av prester om en erstatning på 21 millioner dollar. Da overenskomsten ble gjort kjent i forrige uke, sa biskop William E. Lori av Bridgeport at "vi som kirke er dypt lei oss for den destruktive oppførsel som er blitt oppvist." Han sa at han hadde hørt mange gripende og opprørende lidelseshistorier mens dette har stått på, og at han håpet at overenskomsten kunne være med på å gi uttrykk for den medfølelse han hadde med de rammede. Han håpet at en helbredelsesprosess kunne bli hjulpet på vei også på denne måten.

Kirken akter å selge eiendom for å dekke inn de 60 prosent av avtalebeløpet som ikke forsikringene strakk til for å dekke, fortalte han videre.

Biskop Lori var frem til 2001 hjelpebiskop i Washington D.C.

Tidligere i oktober har også det katolske bispedømmet Covington i Kentucky inngått en lignende avtale. Der skal nesten 5,2 mill. dollar utbetales til 27 personer som sier at de er blitt seksuelt misbrukt av prester da de var unge. Det gjenstår to saker der man ennå ikke er kommet til noen løsning.

Ifølge en talsmann for bispedømmet har det ikke mottatt noen anklager om slike overgrep siden 1990. Det dreier seg om hendelser på 1960- og 1970-tallet. Avtalen kom i stand etter møter mellom biskop Roger J. Foys og mange av de som har innklaget bispedømmet. Foys ble utnevnt til biskop av Covington sommeren 2002.

KI (CNS 17. og 14. oktober 2003)
21. oktober 2003

av Webmaster publisert 21.10.2003, sist endret 21.10.2003 - 21:00