Katolsk analyse over sexmisbruk i kirken blir oppsiktsvekkende, advarer biskop

 Les også:

Biskop Wilton D. Gregory av Belleville, Illinois, USA

Roma (KI/CNS) - Presidenten for den amerikanske katolske bispekonferanse uttaler at resultatet av en pågående analyse av sex-misbruk i Kirken i USA, kommer til å bli oppsiktsvekkende, men vil også bidra til å forsikre de troende om at kirkens ledere er opptatt av å løse problemet. Analysen vil omfatte de drøyt femti siste år, og det antas at den vil foreligge ferdig i slutten av februar 2004.

Analysen vil godtgjøre at Kirken ønsker å være "fullstendig ærlig" og gjøre det som skal til for at barn og unge skal være helt trygge, sa biskop Winton D. Gregory av Belleville i et intervju med Catholic News Service i Roma den 22. oktober.

Han hadde kommet med en lignende advarsel om den kommende rapporten på et nasjonalt møte for journalister i september, og også kommet inn på emnet i en tale til "Knights of Columbus" i Washington i august. Biskop Gregory sa i Roma at rapportens sammenlagt-tall på sexmisbrukssaker over flere tiår nok kunne øke smerten hos katolikker som allerede er blitt skandalisert av krisen. "Den vil bli oppsiktsvekkende fordi det ikke finnes noen sammenlignbar gjennomgang on noen annen institusjon, og det heller ikke noen studie som tar for seg hva godt kirken også har gjort", sa biskop Gregory.

KI (CNS 22. oktober 2003)
23. oktober 2003

av Webmaster publisert 23.10.2003, sist endret 23.10.2003 - 10:17