To nye presteordinasjoner

 Se også:

To vietnamesiske menn som har forberedt seg til prestegjerningen, men hvis ordinasjoner for flere tiår tilbake ble avbrutt av det kommunistiske regimet i Vietnam, har endelig blitt ordinert.

Michel Hoang Minh Hung og Joseph Nguyen Van Hien, som begynte på presteseminar i henholdsvis 1964 og 1967, ble ordinert forrige onsdag for det sørlige bispedømmet Phan Thiet.

I 1975, året da kommunistene overtok Sør-Vietnam, ble alle seminarene i landet stengt. Etter kommunistenes seier i Vietnam-krigen ble Den katolske kirke og katolikkene betraktet som sympatisører for utenlandsk dominering. Regimet i Hanoi satte strenge begrensninger for Kirkens aktiviteter, for eksempel insisterte de på sin rett til å godkjenne biskoper utnevnt av Vatikanet.

Den Hellige Stol og Vietnam har i dag ingen diplomatiske forbindelser.

Vatikanradioen refererer til de to nye ordinasjonene som "et steg fremover for en forbedring av relasjonen mellom Den katolske kirke og de vietnamesiske myndigheter."

"Et annet tegn på normalisering ble gitt sist desember, da kardinal Crescenzio Sepe, prefekt for Kongregasjonen for Folkenes Evangelisering, besøkte landet," la Vatikanradioen til. Under dette besøket ordinerte blant annet kardinalen 57 prester.

Bispedømmet Phan Thiet har 1 million innbyggere, hvorav 150.000 er katolikker. Det har nå 82 prester.

Ca. 6 millioner av Vietnams 83 millioner innbyggere er katolikker.

ZEN - Zenit (1. mars 2006)

av Webmaster publisert 01.03.2006, sist endret 01.03.2006 - 15:21