Erkebispedømmet Boston avsetter syv prester

 Se også:

Erkebispedømmet Boston har besluttet å avsette syv prester som er anklaget for å ha begått seksuelle overgrep. Det meldte erkebispedømmet den 17. mars i følge nyhetsbyrået AP. En av prestene var høyt oppe i erkebispedømmet og bar tittelen Monsignore.

De syv får ikke lenger utføre noe offentlig oppdrag i kirken og får heller ikke lønn fra erkebispedømmet. Også en diakon er fratatt sine oppdrag.

I en skriftlig uttalelse sier erkebiskop Sean O'Malley at "overgrep fra prester mot uskyldige barn er en kilde til dyp skam".

Sean O'Malley kreeres til kardinal av Benedikt XVI den 24. mars under en seremoni på Petersplassen. Han fikk den vanskelige oppgaven med å overta erkebispedømmet Boston, etter den forrige erkebiskop kardinal Bernard Laws avgang. O'Malley hadde tidigere utredet spørsmål om seksuelle overgrep i andre katolske bispedømmer i USA og var kjent som "Mr. Fix-It", "problemløseren", da han ble kalt til Boston.

Sammen med O'Malley kreeres også en annen amerikansk kardinal, nemlig Ratzingerns etterfølger som prefekt for troskongregasjonen, Joseph Levada, tidigere erkebiskop av San Francisco. Begge de nye amerikanske kardinalene har nok en del felles ærender, for i Vatikanet er det nettopp Troskongregasjonen, som nå ledes av Levada, som håndterer spørsmål om presters seksuelle overgrep.

Radio Vaticana (20. mars 2006)

av Webmaster publisert 20.03.2006, sist endret 20.03.2006 - 12:40