Mine drepte to Caritas-ansatte

To ansatte i Hudec (Caritas Jaffna) er drept i et mineangrep mot et militært kjøretøy nord på Sri Lanka i går. Også fem soldater ble drept av bomben, som eksploderte i nærheten av sykehuset Mirusuvil.

Det militære har anklaget separatistene Tamil-tigrene (LTTE) for angrepet, men Tamil-tigrene benekter dette og fordømmer angrepet.

Shanmugaratnam Pathmanathan (55) og Chelvendra Pradeepkumar (29) var på vei hjem fra Hubecs underavdeling i Kilinochchi (Vanni), da kjøretøyet de satt i ble truffet av minen i en landsby ved navn Mirusuvil.

Hudec sier at minen var festet til en sykkel som sto parkert ved siden av en nedlagt butikk. Da den militære pickupen kjørte forbi, ble minen detonert - akkurat i det bilen med de Caritas-ansatte kom i motsatt kjøreretning.

"Eksplosjonen traff baksiden av bilen, og de to i baksetet ble drept," sa Hudec-direktør fr. Jeyakumar. To andre medlemmer av staben, 48-år gamle M. Thatparanathan og M. Ajanthan (28) fikk store skader og ble innlagt på Jaffnas General Hospital.

Hudec har nettverk på menighetsnivå på Jaffna-halvøya og i Wanni-regionen nord i landet, der de driver hjelpearbeid og fredsarbeid blant mennesker på flukt fra Sri Lankas etniske krig og for Tsunami-overlevende.

I den siste tiden har det skjedd en oppblussing av konflikten i Sri Lanka. Gårsdagens eksplosjon ble etterfulgt av nok et mineangrep i dag, rettet mot en buss med soladater fra Trincomalee. Minst 12 soldater er rapportert drept og åtte sårede. I følge myndighetene ble også to utlendinger skadet i eksplosjonen.

AsiaNews (11. april 2006)

av Webmaster publisert 11.04.2006, sist endret 11.04.2006 - 15:58