Kondomer mot AIDS "et mindre onde", sier kardinal Carlo Martini

Den tidligere erkebiskop av Milano, kardinal Carlo Maria Martini, har uttalt seg for en betingen bruk av kondomer til beskyttelse mot AIDS. En ektefelle smittet med HI-viruset er forpliktet til å beskytte den ikke-infiserte ektefelle, sa kardinal ifølge det italienske nyhetsmagasinet "Espresso", som ble offentliggjort i går fredag. I dette tilfelle vil bruk av preventivmiddelet betraktes som "et mindre onde".

Martini ytret seg i en samtale med transplantasjonsmedisineren og politikeren Ignazio Marino.

Kardinalen understreket samtidig at det er et annet spørsmål om en slik metode til beskyttelse mot AIDS burde propageres av religiøse autoriteter. Det kunne fremme en "uansvarlig holdning" hvis man lot det inntrykk oppstå at moralsk forsvarlige metoder - som seksuell avholdenhet - havnet i annen rekke.

Milanos tidligere erkebiskop var også skeptisk til sæd- og eggdonasjoner. Mange argumenter taler imot disse motoder, sa han. Tidligfostere som allerede var blitt til i laboratorier burde heller frigis for inplantasjon for barnløse ektepar, og muligens også for alenestående kvinner, sa Martino til "Espresso".

KAP - KathPress (22. april 2006)

av Webmaster publisert 22.04.2006, sist endret 22.04.2006 - 18:37