Katolsk delegasjon til Nord-Korea for første gang

Erkebiskopen av Seoul i Korea har for første gang sendt en offisiell katolsk delegasjon til Nord-Korea. Gruppen består av 61 prester og legfolk, ledet av msgr. Thomas Aquinas Choi Chang-hwa som er direktør for den nasjonale forsoningskomitéen. Komitéen ble etablert i 1995 for å "bringe Guds kjærlighet til våre nord-koreanske brødre". Gruppen reiste til Nord-Korea 26. april, og besøket avsluttes 29. april.

I løpet av de siste elleve år har forsoningskomitéen skaffet til veie utstyr og annen hjelp for over 70 millioner norske kroner til nordkoreanerne, men dette er første gang medlemmer av kommisjonen har fått tillatelse til å krysse grensen. Flere kilder sier at besøket har "skapt håp om en enighet som åpner for større religionsfrihet i Nord-Korea", som har vært under et strengt stalinistisk regime i mer enn femti år, og som av mange betegnes som et "frilufts-gulag".

Delegasjonens program omfatter inspeksjon av forholdene ved helseinstitusjoner forsoningskomitéen har gitt penger til, og besøk ved en næringsmiddelfabrikk og en kornmølle bygd med hjelp fra Changchung, den eneste katolske kirke i Nord-Koreas hovedstad Pyongyang.

AsiaNews (28. april 2006)

av Webmaster publisert 28.04.2006, sist endret 28.04.2006 - 13:13