Paven oppmuntrer polakker til enhet i troen

 Se også:

Pave Benedikt XVI appellerer til polske troende om å opprettholde enheten i troen og kjærligheten til Kristus. Pavens appell, fremført under generalaudiensen onsdag den 10. januar, kom som en reaksjon på Warszawas erkebiskop Stanislaw Wielgus sin avgang etter at han innrømmet å ha samarbeidet med Polens hemmelige politi under kommunistregimet.

Onsdagsaudiensens budskap var viet til St. Stefan, og Den Hellige Far forklarte hvordan Kirkens første martyrer "gir et eksempel på tro, på total kjærlighet i tjenesten for våre brødre, på evangelisk visdom og modig vitnesbyrd om Kristus." "Måtte troen, kjærligheten og visdommen forene alle troende i Polen," la paven til.

I en uttalelse til Vatikanradioen tirsdag den 9. januar sier kardinal Tarcisio Bertone, Vatikanets statssekretær, at kirken i Polen er en "levende, modig Kirke...". Kardinal Bertone påminnet om at Polen "i historiens løp har lidd mye gjennom opposisjon mot ekstremister og regimer som har gjort det til martyr. I dag kan vi fortsatt se sporene etter dette."

Zenit (11. januar 2007)

av Webmaster publisert 11.01.2007, sist endret 11.01.2007 - 12:07