Kristent nærvær i fare, advarer biskop

 Se også:

En irakisk biskop har offentliggjort en kraftig appell om hjelp og advarer mot at landets lille og pressede kristne minoritet står i fare, rapporterer nyhetsbyrået AsiaNews.

"Kristne dør i Irak; Kirken forsvinner under stadige forfølgelser, trusler og vold utført av ekstremister som ikke gir oss noe valg; konversjon eller eksil." Dette er det dystre rapporten gitt av erkebiskop Louis Sako av Kirkuk.

Den kaldeiske katolske prelaten - hvis erkebispedømme i et kurdisk område tidligere var spart for religiøs vold - rapporterer at militante muslimers angrep på kristne nå har spredd seg ut over hele landet, også til områder som tidligere ble ansett som trygge for de kristne. Budskapet i angrepene, sier han, er at "vi kan slå til over alt; det er ikke trygt noe sted."

Mens islamske grupper ønsker å drive den kristne minoriteten ut av Irak, understreker erkebiskopen at kristne fra gammelt av har tilhørighet til landet og har bidratt til å bygge opp samfunnet. "Vi må minne verden på viktigheten av et kristent nærvær i Irak, til beste for Irak", uttaler han.

AsiaNews (24. april 2007)

av Webmaster publisert 24.04.2007, sist endret 24.04.2007 - 11:30