Nok en kristen dømt til døden for blasfemi

 Se også:

En lokal pakistansk domstol dømte den 30. mai Younis Masih til døden, en kristen mann anklaget for blasfemi. Mannen ble også dømt til å betale en bot på 100 000 Rupee. I følge Masihs advokat er det mangel på bevis i saken, og politiet anklages for manglende etterforskning.

Det lokale politi registrerte en blasfemianklage mot Masih den 10. september 2005. Ifølge anmeldelsen skal Masih ha kommet med nedsettende bemerkninger om profeten Muhammad og Koranen under en diskusjon med en gruppe muslimer, en forbrytelse som etter Pakistans lov straffes med henging eller livstidsdom.

Masihs advokat forklarer at "dommen ikke har noe grunnlag... Bevis basert på folkesnakk mellom muslimer medfører at et menneske blir drept." Advokaten forklarer videre: "Kristne arrangerte en åndelig samling ved Chungi Ammarsidhu den 9. september 2005, som en nabo klaget på." Abdul Aziz, en av saksøkerne, startet en diskusjon med Masih der han "krevde at de utførte muslimske ritualer i steden for kristne. Diskusjonen ble heftig, og to dager senere kom anklagen om blasfemi." Uansett så "forbereder vi oss nå til å anke dommen. Nå kan vi bare håpe på at det ikke skjer oss noe, for vi har allerede mottatt flere drapstrusler. Vi planlegger å anke saken til høyesterett i Lahore, for å be om rettferdighet."

AsiaNews (31. mai 2007)

av Webmaster publisert 31.05.2007, sist endret 31.05.2007 - 15:56