Toppmøte mellom paven og Moskva-patriarken innen et år?

 Se også:

Kardinal Walter Kasper, president for Det pavelige råd for kristen enhet, hevder at det kan finne sted et "toppmøte" mellom pave Benedikt XVI og den russisk-ortodokse patriark Alexei II innen et år.

"Det er ingen motstand mot dette møtet, heller ikke blandt de ortodokse," fortalte kardinalen til det Roma-baserte nyhetsbyrået SIR.

Ved to tidligere anledninger er planlagte møter mellom nå avdøde pave Johannes Paul II og patriarken avlyst, grunnet at den russiske prelaten krevde at Vatikanet først endret sin politikk i forhold til Russland. Den siste tiden har imidlertid Moskva-patriarkatet vist en mer forsonende linje, noe som den siste tiden har skapt nytt håp om et "toppmøte".

Kardinal Kasper snakket med SIR etter et møte med den ortodokse erkebiskopen av Kypros, Chrysostom II, som under et besøk til Roma uttalte at han håpte å arrangere et møte mellom paven og patriarken. Etter et møte med paven den 13. juni, reiste den kypriotiske erkebiskopen videre til Moskva for å arbeide med planene for møtet.

av Webmaster publisert 15.06.2007, sist endret 15.06.2007 - 16:04