Kardinal Bertone bekrefter at ny encyklika er like rundt hjørnet

 Se også:

Vatikanets statssekretær, kardinal Tarcisio Bertone, bekreftet den 28. februar at pave Benedikt XVI i disse dager sluttfører sin tredje encyklika. Denne gang er tema den katolske sosiallære.

"Ja, paven arbeider på en sosial encyklika, som jeg tror kommer til å få stor innvirkning på de store sosiale og økonomiske problemene i dagens verden," uttalte kardinalen til den italienske dagsavisen "La Repubblica."

Ifølge statssekretæren skal Den hellige far "ta opp spørsmål som spesielt er knyttet til den tredje og fjerde verden." Begrepet "den fjerde verden" ble lansert av pave Johannes Paul II i hans sosiale encyklika "Sollicitudo Rei Socialis" og refererer til de fattige og marginaliserte i industrialiserte land, særlig i byene.

Kardinal Bertone avslørte ikke når encyklikaen offentliggjøres, men ikke navngitte kilder i avisen "Il Messaggero" antyder at den skal signeres på festen for Den hellige Josef den 15. mars og at den offentliggjøres i løpet av påsken.

"Encyklikaen skal fokusere på internasjonale sosiale problemer, med særlig vekt på utviklingsland," fortalte statssekretæren videre i intervjuet med "La Repubblica."

CNA - Catholic News Agency (29. februar 2008)

av Webmaster publisert 29.02.2008, sist endret 29.02.2008 - 11:59